Followers

Wednesday, March 9, 2011

JASA BONDA

Di saat kau lena dia berjaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah

Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang

Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda


pagi-pagi bute..tgh dgr radio ttbe keluar lagu ni..sedey seyh! Terkenang zaman2 sekolah dulu..kalu ade je aktiviti perkhemahan o program yang agak mcm kerohanian sikit,mesti selit punya lagu ni..dh la duk asrama y jauh dr family,sure punya nanges bila kuar lagu ni.Nak2 pulak kena phsyco cket ngn cikgu.hehe..budak nakal memang cmni..i ingat lagi,waktu form5 kan nak SPM..ktaorng ade bengkel menjawab soalan and extra class mksudnya cuti sekolah seminggu ktaorng xleh balik kg..hari first tu ade perasmian,so ade la sorng penceramah ni nak bagi semangt kt ktaorng la...gayanya cm nak suh ktorng btl2 habiskn msa seminggu tu dgr input y berguna dan jgn main2.Beliau pun buka la lagu jasa bonda ni...nak suh ktaorng ingt segala jasa bonda dan berazam untuk bljar bersungguh-sungguh agr dpt balas jasa bonda.hehee...y kelakarnya ktaorng mane la drg ceramah ni sema..bersembng je la..bising gle.Dan-dan je...kuar je lagu ni..semua senyp..shh...ttbe dgr sok sek..sok sek..hahaha.pndang kiri ade y nanges..pandang kanan ade y nages..pdhal time tu diri sndri pun nanges jgk...biasala budak2..tgh suci bersih,hati pun lembut je~~~

8 comments:

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

babe..
cuba disable verification kat comment setting..
then guna pop up window utk komen.. mudah sikit nak komen.. try k.

wahh..pagi da bsajak..bagus2..cmt pagi babe!

NuReLLe said...

thats y lah i tak pernah berjauhan dari family..study & kerja pun dalam selangor jekk..sampai kawan-kawan yang dah merantau jauh tu panggil i permaisuri selangor.........tak sanggup oo..HOMESICK!!!tiap2 minggu nak jumpa ma ngn babah..gugugugug...:O

Bila NuReLLe masuk Dapur #2

Nonie said...

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali :oo..yeke dear.sorry xalert nn bnda tu..nti i try my best k..hihih,besa la tu mood awl pg

Nonie said...

NuReLLe :Wahhh!!bestnye..sentiasa dkt ngn fmly..tp xrsa ingin cri penglamn luar ke?hehe

| cik azeya | said...

sy suke lagu nii. hee

Nonie said...

cik azeya:sy pun suke :) toink..toikk..

aNiS aNiSa said...

yer la kan...bila dah jauh dgn fmly bru la teringat abes..

jasa bonda yang xmungkin akan dilupakan dan dibalas smpai bila2 kan =)

Nonie said...

aNiS aNiSa:betul tu..anak seploh bonda blh jga sorng..tp seploh anak blm tentu blh jga bonda sorng..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket