Followers

Thursday, April 21, 2011

PEREMPUAN HILANG RESPECT PADA LELAKI (~__^)

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhuhu

i copy ni dr  notes y my fren share ok...:)

14 comments:

Miss Dill said...

kau berlagak sombong konon ko terhebat tapi solat terabai - ko lelaki alpa

manusia bernama lelaki. kadang2 rumit.

Miss Dill^^

shafmechy said...

Alhamdulillah sy x tergolong dlm golongan di atas, sbb xda awek, x merokok, dan x kuar melepak...hehe

cIk JanNah said...

lelaki ada mcm2 jenis. untung kalau yg dapat lelaki yg baik. mudah2an kita mendapat lelaki yg baik kan?
ameen

Nonie said...

miss dill:lelaki mmg terserlah ego nye....

Nonie said...

shafmechy:bgus2..jadilah lelaki y mampu pimpin keluarga kelak yer :)

Nonie said...

cIk JanNah :amin...dpt bntu kite ke jln y lurus:)

ïêmå å¢klê§ said...

alim camner erk??
huhu

AzieYmiN said...

lelaki oh lelaki....

x abis2 laki salah pepuan..
pepuan salah laki...

duniawi2...

bale bale bale

Nonie said...

ïêmå å¢klê§ :werkkk....ade je bdk ni.hihi

Nonie said...

AzieYmiN :bkn slhkn lelaki la~~~~

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..laki baik bkn ny xde..mesti ramai..kite la kne carik..=) err..sy xcarik laki..hahaha..

shezwan said...

cuba wat entry pasal kelemahan wanita lak.. ada bran?? hehe XD

Nonie said...

shezwan :amboiii syez..jgn la emo yunk..hihi

Nonie said...

asim:asim jgn nk ngengade crik laki ok....

akk rejm sampi mati.huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket