Followers

Saturday, June 11, 2011

Kalau Tak Boleh Menjadi Matahari..Jadilah Sebutir Bintang ^_^

Salam readers!
Matahari..pasti semua orang kenal...semua tunggu kemunculan matahari untuk memulakan setiap langkah perjalanan..Bukan senang untuk menjadi seperti sang matahari ,memberi sinar untuk semua..menjadi nadi penting untuk seluruhnya..
Tapi xsalahkan kalau menjadi sebutir bintang..biarpun dikelilingi berjuta bintang lain.Tetap memberi cahaya yang cantik...Bintang mungkin xdpt dibezakan seperti sang matahari yang hanya satu itu,,,
Huhu..ak ingin menjadi bintang..ak xlayak menjadi matahari,tp cukuplah ak menjadi bintang untuk keluarga..mampu menerangi mereka yang tersayang.
Yup..sekarang ak mungkin menjadi orang harapan untuk my mummy dan adik-adik..ak akan cuba menggalas tnggungjwab sebaik mungkin..ak mungkin belum berkemampuan untuk memberi harta berjuta ..belum jgk mampu untuk membalas segala jasa dan pengorbanan mereka..
tp ak ingin menjadi y terbaik...tidak menyusahkan my mom dan menjadi contoh yang baik untuk adik-adik..
Ak ingin menjadi bintang....dalam kegelapn,ak yang akn nmpk dulu.Ak ingin menggalas tugas sang matahari di waktu kegelapan....^_^

26 comments:

Cik Azizah said...

gudluck syg..semoga Allah tunaikan hasrat suci itu..keluarga lah segalanya..

Nonie said...

cik azizah: tq my dear..^_^

Shurazirah Sukhur said...

nice entry dear..all the best..semoga niat suci untuk membahagiakan keluarga akan tercapai :)

Miz Novexx said...

semoga impian nonie menjadi kenyataan.. Miz suka sangat sangat entri ni

dill said...

ameen.

dill.

Nonie said...

Shurazirah Sukhur :insyaAllah..rsanye semua orng simpn cita2 cmni kan ^_^

Nonie said...

miz:nonie pun suke semua entry miz ^_^

Nonie said...

dill:yes dear..amin ^_^

ila said...

ololo..nk jd bintang ek..hehehe...

Nasriq said...

kalau tak mampu jadi bintang pun, sekurng kurang nya jadilah sebijik mentol lampu yang menerangi kegelapan malam...

Nonie said...

ila:ho la...bintang y comel tu ^_^

Nonie said...

Nasriq:aa..mentol lampu pun ok jgk kan..still blh terang ^_^

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..akk..matahari ni bukan sejenis bintang ke..?menurut prof asim akk xleh jadi matahari sbab akk xhot..tapi akk bleh jd bintang sbab akk cool..hahahaha..=p

Nonie said...

asim:oo..akk xhot???!!!xckup hot ke asim??huhuhu..ok babe,cool pun jd la ^_^

aSiMiRa.aSiM said...

hahahahaha..akk ni..cool la best..hot t sume akk nak bukak..asim tau akk ni cool je..haha..=p

Nonie said...

asim:kihkih..bdak ni nk kena penyepak sulung akk agknye kan...=P.

cool bebe!!

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..stakat penyepak cool akak tu asim xgentar..ni mam sop ayam slalu la ni sek nak sepak orang je..tah2 bnyak mam kaki ayam..hahaha..

Nonie said...

asim:heheh..kaki unta lg pnjng...best ape sepak kng!!

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..akk ni mentang2 owg umah g umrah ingat unta aje..hahaha..osah rindu..akk ni..rindu pon senyap2 suda..=p

Nonie said...

asim:ee..budak ni!!mane ade akk heboh2 y akk rindu..cekik kang.hihi.

eleh..die tu,kalu xd mira..mau meleleh air mata kan..cool beb!! ^_^

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..akak ni..tembak name mira plak..ni yg speechless ni..haha..kejam akk..=p tgin nak bawak die g singapore skali..tapi..asim mane mampu kak..hehe..

Nonie said...

sim:hehehe...tau tkt bile sebut name mira ^_^

asim keje dulu yer..bru blh wa ank dara orng berjln....hehehe.darah muda tu..kena jga..*wink..wink

aSiMiRa.aSiM said...

err..haha..asim xhot so xtanggal2 ju ni..asim coll je..tapi asek nak bpelok plak t..ahahaha..camne ni..?=p

Nonie said...

asim:asim gatai + sengal..haha.dush!!!

ibnubaba_04 said...

klu bintang ngn matahari dua2 x jadi..nk jdi ape plak er??

Nonie said...

ibnubaba_04:jadi lah dri sendiri...itu lg baik...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket