Followers

Friday, September 16, 2011

Orang baik akan sentiasa dikenang ^_^

Salam readers!
Td pas makan berbual-bual la ngn kwn2 serumah..bukan sekejap berbualnya tau.hehehe.Sambil makan sampaila sisa-sisa burger tu dh kering kt jari.Ishh....nti mak mertua xsayang..Nauzubillah..tkt,bhaya bila xsayang ni.Best tau berbual pasal zaman sekolah ni..seronok je life kecik-kecik dulu ^_^.

So..bila dh bercerita sal zaman sekolah ni nonie teringt la pulak psal senior kt mrsm tu dlu.Ya allah...bertuah mak ayh die dapat anak lelaki cenggitu..memang sejuk perut ibu mengandung.If diberi kesemptan terjmpe budak tu kt mane2..mmg nk sgt pegi tegur die.Macam-macam nak tnya.Budak ni dh la pndai..pndai gile,every sem dapat anugerah pengetua.Pointer gempak sesangt.Dan..y paling penting bkn akademik je cemerlang,sahsiah diri n segalanya ckup terjaga n wajar dijadikan contoh.Kalau ikutkn mata kasar..die ckup sempurna.Tp sebagai manusia biasa...nobody is perfect.

Ktaorng dulu duk asrama kan...budak ni la y selalu jd imam.sampi sekarang dpt ingt lg suara die memperdengrkan bacaan...sgt syhdu.Dh la boleh jd imam...handsome..pndai..
Die dulu selalu bawa buku byk2 dlm beg..dh la tebal2..mcm xikut jadual.Semua buku bawak kot.Pernah sekali cikgu ktaorng tnya..tau die jwb pe.Die ckp buku2 y dia bawa ni akn doakn kecemrlngn die n ilmu lg berkat.Jawapan die tu buat semua cikgu bngga ngn dia.

Satu lg time belajar biologi die blh kaitkn semua tu dengn ayt al-quran...ni cikgu ktaorng sendiri y bgtau.Cikgu pun ckp die rsa malu ngn diri sendiri sebb xpernh fikir mcm budak ni fikir tau.Sesuatu ilmu y die bljar semua dia kaitkn degn kebesaran Allah SWT...Die ibarat mutiara di sekolah ktaorng..sangt2 bersinar...
Sampi sekarang pelajar2 n cikgu2 kt mrsm tu akn ingt sape insan bertuah tu.Mungkin sekarang ni die dh kembali ke Msia dan sudah bergelar seorang doktor.Doktor y mungkin penuh beretika dan menjadikn ajaran islam sebagai petunjuk dlm kerjayanya

10 comments:

dill said...

semoga dia sentiasa cemerlang :)

nonie pun sama ^^

dill.

Nonie said...

dill:aminn...dill pun sama!

senyumSOYA said...

subhanallah..alahamdulillah...semoga dia dapat menjadi pemangkin generasi kita untuk kenal islam dan faham erti sebenar memeluk islam... ^^"

Nonie said...

senyumSOYA:kan..susah nk jmpe orng y cmni kan~~~

Tukang Karut said...

nampak sangat aku jahat... tak ada orang yang kenang aku pun...

Nonie said...

tukang karut:hahaha..sila lebih kreatif bila mengarut,akn dikenang karutan itu..^_^

Miz Novexx said...

terharu baca entri ni... :)

Henry Zackery said...

nice entry :)

TEKNIK UNTUK MENJADI POPULAR DI BLOG | INTERNET

Nonie said...

miz:bestkn jd org cmtu :)

Nonie said...

henry: :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket