Followers

Sunday, December 4, 2011

Cerita disebalik segala macam modul

salam..
Bru lepas finishing school arini, mcm y modul2 sebelum ni jgk..memang mencuri ruang hujung minggu.But xpe la..dh settle pun semuanya.Fuhhh..lega, cuma y seronok dapat makanan free.Dah jimat la duit belnja utk semalam dan arini.^_^.
Kali ni agak seronok sikit,xsebosan y last nyer modul.Myb ni lg menarik..cerita psal resume..psal alam kerjaya..agak menarik sebb ak pun nti dh nk berkerjaya.Harap2 sgt cepat dpt kerja..nk kumpul duit kawen.Doakn ak....
Fasilitator ak harini 2 jejaka muda y agak ensem dan xbosan,sorang engineer kt HICOM dan sorang lg system developer kt webSight company. Cara diorng ajar wat resume and conduct interview rsa lg dekat ngn ak,myb sebb dlm bidang y sama.Apa y perlu ada dlm resume tu semua blh dijadikn contoh..Ceramah semalam agak jauh sikit la.
Ak lg tertarik nk bercerita pasal kwn2 dlm modul harini.Ok first sem ni ramai y ak kenal dlm group tu.untuk programme ak ade yong,seri,amir and pk su.Tambh pulak Z pun ade sama.seronok la.....
seri..aku..z..yong xd time ni,die kt sebelah
Tp y ak lg amat berjodoh ngn sorng ni.Nak tau npe??
Sejak dr modul 1st kt degree ni sampi la y last arini,die mesti sama ngn ak.Terkejut gak td..."Eh..noni!!kta sama lg..hehehe"
"A..ah la sue..sama lgik kn kita!"mesra je ak jawab...sebb dh kenal die.
Sue ni kan suara die unik sgt,ak akn dpt ingt kot suara die sampi bila2..walaupun die bkn la kawn baik ak o classmate ak..tp sebb dh biasa jmpe lam modul.Dan kkdang cara dan gaya die buat ak teringtkn kwan ak time kt maktab dulu.
ni la sue!! dan aku y muka dh start comot2...
Xsabar rsanya nk abes belajar..xsbr nk tnggu bln 2...xsbr nak kawen.Opsss!!
Tp serius xsbr nk abes blajar,nk ambik pengalamn berkerjaya pulak..tp sebelum tu FYP duk terngiang2 gelakkn ak..adohhh,bila la nk abes semua ni..

12 comments:

shedameor said...

haha. tak sabar nak kahwen ? samelahh. hihik

Cik Azizah said...

kihkihkih..kutip la pengalaman belajar puas2 dear. t zaman kerjaya mencabar. tggjwb di atas bahu sendiri. hehe

Nonie said...

shedameor:xsbr...nk kawen!!!!huhuh

Nonie said...

cik jijah:tp nk pegang duit byk2 cm jijah....hehehe

dill said...

yah! belajar2! sat g nak keje lak. pastu nak belanje saye makan lagi.

lalala~

dill.

~SaL IjOu~ said...

persiapkan diri dgn mental & fizikal ye..dunia keje itu kdg2 amat 'kejam'~

Miss Ayumi said...

OMG!! Nonie letak gambo aku yg TAK chomel! Haha.

Tukang Karut said...

nasib baik si sue tu perempuan... kalau lelaki baik kawen je la... hoho...

Nonie said...

dill:yeah dill!! insyaAllah akn ade rezeki blnje dill ^_^

Nonie said...

salijou:yup...dunia xpernah seindah impian...^_^

Nonie said...

Ayumi:yessss!!!misi ak berjaya

Nonie said...

TK:ha..nama pun sue...
sure la perempuan yang oii....heheh ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket