Followers

Friday, March 25, 2011

BERHIBUR SAMBIL BERAMAL

salam sejahtera semua darling2 ku sayang..ekekeke..~~~~
nonie senyp je hari ni kan...xberjln2,al maklum la td pg ade kelas lgi.Then,kul3 petang ade pulak test.Haaa..ni pulak baru balik dari berhibur sambil beramal.hiihihi.Yeke???
ceritanya cmni..mlm ni kt dewan seri budiman,fakulti ktaorng ade handle 1 mjlis amal sempena kumpul dana untuk anak2 istimewa dr sekolah pendidikan negeri selangor..Memang best sgt event ni.Td masa lecture,one of my lecturer ade ceritakan tentang mjlis amal ni..rsa teruja nk join sbb nak tgk adik2 istimewa ni menunjukkan bakat dorng dalam koir amal ni.Koir dalam bahasa isyart y diiringi lagu2 best.So,i pun sudi2 kan la ambik tiket free y my lecturer kasi tu.hihihhi.


Ktaorng sampi awl la jgk..then sebelah kerusi y i ngn my fren duduk tu ade barisan adik2 comel dr sekolah pendidikan khas.Masa mula2 dirng sampai tu...bila pandang je muka diorng terus rsa nk nges...xtau la,sedih.Then pastu mcm2 la persembhan diorng...bdak2 fakulti ktorng pun ramai y ambik bahagian.Bukan setakat tu je..artis2 jemputan pun ade jgk...walaupun nama diorng tu masih samar2...xberapa nk famous lagi kot.hehehe..semanya indie band.Bererima kasih jgk la sbb diorng sudi dtg menghiburkn adik2 y dirai dan ktaorng sema.


Bila tgk adik2 tu kan..rsa mcm kerdil diri..bayangkan, diorng punya semangat y kuat dan ade usaha yang gigih.Diorng semua ni bisu dan pekak..memang xpernah dengar pape dan hnya bergantung pada bahasa isyarat je.Tp diorng mampu buat persembahan terbaik hasil usaha gigh dan hnya bergantung pada latihan smata2.Persembhan koir bahasa isyart y diiringi lagu..memng diorng wt persembahan y mantap,memng selari dengan lagu y diorng xdpt dgr tu...y jelas diorng memang peka dgn setiap arahan dr conductor.

Yang seronok ktaorng dpt belajr bahasa isyart...dan malam ni i dpt la jgk dua tiga jenis bahasa isyart y blh digunakn untuk berkomunikasi ngn diorng...huhuh.teringin nk belajar lgi...senang nk bersembng ngn orng2 y senasib ngn mereka ni...Tetamu pun memng ramai,agk penuh la jgk dewan tu..semoga setiap sumbangan ikhlas tu dapat menampung perbelanjaan diorng untuk membeli kelngkapan persekolahan...

ok..ni picture y di snap before balik td..huhuh.bersama si sengal iema ackles!!!hahaha

8 comments:

Miss Dill said...

nonie, cak!

Miss Dill^^

suri skaliskaLa said...

alo nonie :)

KUREKURE COMEL said...

masa kecik2 dulu mina xsuke knk2 mcm ni....sbb time rehat diorang suke kejar mina lps tu gigit tgn...huwaaaa....



time tu tak matang lg....skrg ni sgt simpati...
diorng blh hadapi kekurangan diorng...
ada jg yg berjaya dlm pembelajaran...ada yg lbh dari kite...


amboi...eima...hehehe

ïêmå å¢klê§ said...

nonie kt blog pun nk jahat ngn aku lagi...
xpe2....

mina pun dah jadi geng jahat noni erk..
:(

Nonie said...

Miss Dill :cak!!!!
amboi..nakal miss dill ni :)

Nonie said...

suri skaliskaLa:amnoi..mesranya budak sorng ni..
elo!! :)

Nonie said...

KUREKURE COMEL:eima mmg cmtu la mina...hekhek...

eh sama la mina,dulu sek rendh sblh ngn sek mendidikan khas..bdak2 ni y jns sindrom down..dorg suke kejar then peluk nk ceum...hahaha.betul ni

Nonie said...

ïêmå å¢klê§ :ko lg jahat ngn aku....hahaha

mina mg geng ak la...werkkkk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket