Followers

Saturday, March 26, 2011

ZIARAH JENAZAH PUN KENA TAHAN POLIS

Betul-betul xfaham dengan dunia sekarang..xtipu,confius antra realiti kehidupan dan sifat kemanusiaan~~Ntah la kt mane kewarasan akal.

Mesti korang xtau ape y i tgh repekkan kt ats ni kan...tp pas korang bce crita ni mesti nti korng akn faham n npe i rsa sedikit beremosi..

Ceritanya bermula~~~jeng..jeng..jeng!!
siang td my mom call..cerita pasal kematian seorng mk cik kt kg ktorng....arwah kembali ke alam abadi 3hari lepas,Al-Fatihah untuk arwah....
Tp ade sedikit tragedi berkenaan kematian arwah mak cik ni...sebb arwah kena langgar lari dengan sebuah kereta waja berwarna biru..Korang mesti samar2 lagi kan,xdpt kaitkn lg cerita ni~~
Berita tentang kematian arwah ni samapi la pada semua penduduk kg ktaorng y xd la ramai sgt tu kan..memang adat di kg..saling menziarah dan saling ambik peduli bila ade hal yang mcmni.
Nak dijadikan cerita..seorng pk ck ni pulak dpt call dr isteri die gtau sal kematian arwah,yela sape nk sangka sbb arwah sihat..cuma ajalnya sampi di jalan raya akibat kecuaian ssma manusia,dhla langgar..blh lari cmtu pulak.Soo,habis je keje pk ck ni pun direct la ke rumah si arwah...y buat i tertarik nk share this story sbb pk ck ni i kenal..ayh my fren..
Agak lama la jgk pk ck ni kt rumah arwah..sambil2 tlg siapkan pape kelengkapan untuk urusan pengebumian jenazah.Lagipun sekampung,memang dh kenal rapat satu sama lain.Tp sejam kemudian pk ck ni kena tangkp ngn polis..dlm rumah si mati dan di depan orng ramai....

Logik ke???Sebab salah sorng anak arwah wt laporan mengatakn pk ck ni adlah pesalah y melanggr mk diorng..ye,betul pak ck ni pun guna kereta waja warna biru.Tp senangnya nk hukum..kalu 10 orng y dtg ziarah tu guna kereta y sama cmne??semua tu bersalh la ek..dan,xpasal2 pk ck ni kena than dlm lokap 2 hari untuk siastan.My mom ckp pk ck tu xdpt dipersalahkan sbb mmg terbukti die langsung xterlibat dan y pasti die berkecil hati dengan tindakan y anak2 arwah buat terhadapnya...

8 comments:

Miss Dill said...

subhanallah...

ape la diorang ni. tak fikir langsung. dah la pakcik tu tolong uruskan ape yang patut. mcm tu lak diorang balas. pakcik mesti kecik ati. sabar banyak2 pakcik. Allah Maha Pengasih

Miss Dill^^

Nonie said...

Miss Dill :yup..dat y nonie pun agak rsa nk melenting...agak mcm xmasuk akal~~

pk cik tu pun masih lgi terkejut n malu ngn orng sekeliling

KUREKURE COMEL said...

ape la..adoiii....kemain taram je nak tuduh org..
kalau tak mintak maaf jgk...tak tau nak kata la..


cian kat pakcik tu....

Nonie said...

KUREKURE COMEL :nthla mina...main ske hati je tuduh,emosi tgh menguasai akal~~~

ïêmå å¢klê§ said...

ala dah dgr ciite ni byk kali dah..
haha...

semalam noni cite psal iklan kt blog die..
nk mntk orng klik la 2 :P
iema yang baek ni dah tolong klik

Nonie said...

ïêmå å¢klê§:sebok je..biar la..hihih.mlm td sje cter kt awk..nak jgk share ngn kwn2 lain..werkkkk :)

tq iema..nti i g sana lak ek..klik jgk!

Henry Zackery said...

waah.. mane leh maen tuduh mcm tu je..

Teka Gambar Kembali Lagi

Nonie said...

Henry Zackery :tu namanya tuduhan membuta tuli~~~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket