Followers

Tuesday, March 22, 2011

KENANGAN SPM~~

Selamat berjaya kepada semua adik-adik yang bakal mengambil keputusan SPM esok yer..Tahniah kepada yang berjaya dan kepada yang kurang bernasib baik tu jgn la sedih2 ek..mungkin rezeki adik-adik belum ade lagi..cheer up uol!!hehehe

Ni bila bercakap ttng SPM ni teringt balik kenagan zaman muda remaja dulu....al-maklumla,dh bertahun-tahun say good bye to SPM.hehe.Tgk je la..umo sekarang pun dh 2*..hikhik.Kalau zaman-zaman dulu dh ade ank 3 dah ni..

Nonie rasa bersyukur sgt2 dengan apa y telah diperolehi dulu walaupun xd la secemerlang gemilang dan terbilang cam orng lain y masuk paper jadi pelajar terbaik kebangsaan kan..tp alhamdulillah,hasil usaha sendiri.Waktu SPM tu la waktu paling sukar dlm my life..my dad terlalu awal menyambut seruan ilahi sedangkan time tu i hampir nak exam.Terasa sangat2 kehilangan,kalau uols nak tau sejak UPSR lagi my dad memang akn ambik cuti khas tiap kali i ade exam besar..Time UPSR tu seingt i my dad n my mom cuti satu minggu.Then waktu PMR memng my dad ambik cuti lagi..hantar dan ambik dari peperiksaan dan watkan solat hajat tiap kali i ade dlm dewan exam,That why i memeng terlalu sygkn my parents..pengorbnan y i sendri xtau mungkin blh buat atau tidak untuk cucu2 mereka akn dtg..

Tapi untuk SPM i redha ngn setiap ape y berlaku tu..but i mg down sesgt..sampi pernah 1 tahap i lari keluar dr kelas then masuk bilik persalinan.I buka paip hujan kuat2 n nges sepuas hati sampi la umi dtg tenangkan.Kt MRSM dulu i ade mak angkat y i panggil umi..

Dh puas i lepaskn semua airmata dan bebanan y bersarang kt jiwa tu..then i bangkit kembali demi masa depan dan seorng ibu y tersayang..Alhamdulillah,last minute i belajar dan i dapat ape y i harapkan.

so,setiap ape y berlaku tu ade hikmah y tersendiri dan jgn la sekali jatuh rebah selamanya ok.I'm just sharing..sebagai semangat untuk korng semua xkira la dlm ape jua keadaan :)

20 comments:

alin duan said...

nak pakai baju sekolah la pulak,hehe..

KUREKURE COMEL said...

sedih gila....sbb mina pun sama...lg seminggu nak exam..my mom meninggal....and adik mina tgh exam PMR....


mina tahu perasaan tu.....sgt sedih...rasa tunjang blakang hilang.....sedih.....

Cik Yana said...

Semoga roh arwah ayah cik Nonie ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman. Aminn~

Entry terkini: The Blogshop: Lolita's Closet :)

Miss Dill said...

moga ayah nonie ditempatkan di kalangan hambaNya yang beriman. insyaallah

Miss Dill^^

Nonie said...

alin duan:jom kembali ke zaman old school.hihih

Nonie said...

KUREKURE COMEL :mina pun ade pengalman ni ek..aa sedih ssgt kan..hanya dri sendri je y tau betapa hebat nye perasaan ni...

semoga arwah mak mina bersama para solehah....:)

Nonie said...

Cik Yana :tq...amin.:)

Nonie said...

Miss Dill:tq dill...berbakti lah pada kedua orng tua kite sebelum terlambat....

Mr iz said...

he he he... aku budak nakal...he he he..... moga di tempatkan bersama orang orang yg soleh.... sedekah kan apa yang patut untuk arwah ayah noni ye... hanya itu yang mampu diberi...doa seorang anak....

ïêmå å¢klê§ said...

bersyukur gak walaupun xcemerlang langsung :)

Nonie said...

Mr.Iz:sy pun nakal jgk...hehehe

Nonie said...

ïêmå å¢klê§:tp makin cemerlang kan :)

~oH.ha.xiE~ said...

erm, org pon igt lg pasal citer tu, kitaorg sumua risaukan nonie, cmne nonie nk teruskan exam dgn keadaan mcm tu, kalo org dok tempat nonie, org rasa org tak mampu nk berdiri pon. nonie, ur are stong bebeh... tp nonie dh buat yg terbaik kn.. and result pon lg okeh dr saye neh..heheh

Nonie said...

~oH.ha.xiE~ :hehehe..xd la sgt..tp ttap kna kuatkann semangat kan.thanks frens..sgt sygkn korng...wktu kt MRSM dulu korng mmg byk bg semngt

.:reine:. said...

nonie mrsm mane?

Nonie said...

.:reine:.nonie mrsmkt..
reine mrsm ek?batch mane??

aNiS aNiSa said...

mest kalau ayh nonie ada dy pasti bangga sgt2 dengan anak dy yg sorang ni..

smoga ayah nonie aman d sana~sentiasa doakan ksejahteraannya...=)

entry best : Doha atau Qatar~

Nonie said...

aNiS aNiSa :ye..nonie mg xpernah lupa doakn.

tp anis..xd ape y blh dibanggakan dengn nonie pun..:)
nonie nk sgt berbakti pada arwah ayh..xsempt nak rsa hasil dr nonie

Henry Zackery said...

teringat kenangan panjat pagar sekolah dulu :P

10 Remaja Popular Dunia

Nonie said...

Henry Zackery:kamoo memng nakal!hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket