Followers

Monday, March 21, 2011

RUMAH KENA PECAH MASUK

Assalamualikum semua..
Isnin je mood rasa sedikit xok..kelas dr kul 8.30 am sampi 6 pm.Mane nak ade mood lagi..badan rasa penat jew.Td dah la xprepare pape..sbb i assume kena present hari rabu ni...tup..tup!!lecturer suh my group present.Emm...ape lagi,saat goreng- menggoreng la..hihihi.Xd la goreng sgt..tp ade sstgh benda y i xletak kt slide presentation...kena la main ckp je.huhu.

Tapi..ttgh2 syok present tu ade sorng kwn laki ni cm resah semacam je..That time i xtau pun ape y die gtau lecturer..then die kuar.After tu bru la i tau..die dpt call,rumah sewa diorng kena pecah masuk.Hah!laptop semua hilang...Ktaorng semua ni menyewa kt kwasan student je dekat ngn tempat belaja..tp memang kerap sgt berlaku hal y mcm ni.

Serius..kesian sgt2 kt diorng..sbb minggu ni bermula ktaorng nyer presentation proposal FYP,...harap2 la semua bahan tu ade back up.So kawan2..i nasihat kan kalu wat keje pape kena ade back up tau..dan y paling selamat letak dlm email..

Em..kalu i ,benda y paling i nk sangat merayu ngn si kaki pecah rumah ni jgn la ambik my laptop n my handphone...laptop dh jadi nyawa i,..separuh jiwa kt cni.Kalu bab handphone ni myb blh consider lagi..tp tingglkan my simcard.Betul..i syg gler.Sebab dh guna nombor ni sejak 2003 n ni la simcard pemberian dr arwah my brother.Memang la nombor sama blh je kte ambik kt maxis center ke..celcom center ke...tp xnk jugak...nk y ni jgk! :) nti susah nk contct kwn2...

so,sama2 la kta doa moga benda2 cmni xterjadi kt kita..n nanti doakan nonie jgk ek..minggu depan kena present proposal..huh!!ketar lutut...tkut...

19 comments:

Miss Dill said...

uih...mengong la pencurik tu. aritu pun umah kawan saye kene pecah masuk. abes sume laptop. sian depa

Miss Dill^^

Gimi said...

Ingat nonie yg kena....ngok tul la pencurik tu...

ïêmå å¢klê§ said...

kesian kan diorang...
nasib baek bukan umah nonie...

Anonymous said...

xpe nanti aku masuk umah ko plak nonie..
dalam mimpi lalalalala

qin said...

kcian la kat dorang..arap2 xjdi pde dri kte kan..si pcuri tu nnti mntak2 la dpat blasan yg stimpal kan..

Nonie said...

Miss Dill:tu la..dh la musim2 byk projek cmni...ksian sgt

Nonie said...

Gimi:nsb baik bkn nonie y kena..

mmg ngok pencuri tu...nk guna lptop ke ape ke..g je la cc,xyh curi

Nonie said...

ïêmå å¢klê§:nsb baik kan....kalu x mg nges la

Nonie said...

qin :pasti akn ade blasan untuk diorng...:)

uncle said...

uiks..dengar kamu punya story buatkan uncle risau..kalau nak upah bodyguard..cakap kat uncle ek hihihi .. pepehal pun senantiasa berwaspada ..nampak jantan hensem cam faizal tahir ker atau anuar zain ker..jgn dok menggatai invite masuk umah tauuuu huhuuu

Nonie said...

uncle :hahaha..bodyguard mahal la uncle..
tp kalau faizal tahir dtg kena fikir 2x xnk ajk masuk rumah...hahahhaa.nak kasi die mkn cekodok buatan nonie.hihih

KUREKURE COMEL said...

perhhhh....mmg dpt maki smpai akhirat pencuri tu...


kdg2 keja org dlm....nak tuduh kang...parak...
adoooiii....

josrevalution said...

aku tumpang kcian juga dengan kjdian tu....yer..kita kalo nak tingglkan umah..kena sntisa berdoa spya xde pa-pe yg xdingini berlaku...folo blog nie..flo me to yer..

Nonie said...

KUREKURE COMEL :mina..mina...sabar ek.tp memang pun,dh berbakul kena maki.xbertimbng rsa!

Nonie said...

josrevalution:thanks...nti folo u back :)

Hadi said...

kesia dia..kena pecah rumah, kejam betul la orang jahat tu..biaq Tuhan saja yang balas..orang lain teruk2 nak dapat semua tu, dia orang senang2 saja ambil.

Nonie said...

Hadi :aa kan ...nanti hadi belasah si penyangak tu ek..
kasi tanda penghargaan cket kt dorng tu...

nabil said...

kesian kan..habis keje fyp..da la xde backup
ape la dia tu,ltk smua 1 tmpt..skali 1 hilang,hbs smua hilang..pandai
neway camne leh tau brita ni cepat sgt?gossip girl btol la

Nonie said...

nabil:ayokkk..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket