Followers

Tuesday, April 12, 2011

TERJUMPA...KENA SUMPAH LA JAWABNYA

Pagi-pagi buta tulis entry ntah pape kan...
Tp tu bg korang y xd dalam situasi ni..Em,sambil siapkan report untuk di hdangkn pada lecturer esk, bertemankn en.google i berjalan mencari bahan untuk ditokok tambah dalm report tu.Sekali terjmpe bnda y i mmng xnk jmpe..Sorry, i xnk  letakkn link kt sini supaya i xkan bce bnda ni lagi.:(

Cuma y i nak share ttng artikel y i jmpe tu.Artikel tu mengingtkn i pada my late cousin y terpaksa menanggung siksa akibat di bunuh. Bnda ni dh lama..tahun 2004 waktu arwah syakir umo 7 tahun time tu.Waktu tu, kt NTV7 ade paparkn kisah ni dalam edisi siasat.Ntah mcm mane mlm ni i terjmpe artikel pasal kematian arwah.

I ingat lagi..waktu tu arwah bru je trun bas balik dr sekolah n that time hnya ade pembantu rumah je kt rumah.Ttbe dtg sorng laki..JIRAN pulak tu..bersama pisau potong sayur n tikam dada arwah sebyk 17 tikaman.Ya Allah..bygkn lah betapa siksanya arwah menanggung sakit.Arwah meninggl dlm perjalanan ke hospital dan doktor ckp semua organ dalaman hancur akibt tikaman dr binatang y xberhati perut tu.
Arwah satu2 nya anak lelaki dlm keluarga..mmg menjadi kesayangn my uncle.Sekali jd cmni, hmpir 2 thun my uncle dlm kemurungan.Rsanya kalau i sendiri kt tempat pk cik..i xdpt terima kot.Bukan xdpt terima kehilangan seorng anak..tetapi xdpt terima cara kehilangan tu.

Jiran hantu tu mmg dh ditangkp tp for me hukuman tu  terlalu kecil jika nk dibandingkn dengan cara kehilangan arwah.Ak benci sampi mati....buat msa ni ktaorng semua msih xdpt maafkan si pembunuh tu tp untuk msa hadapan i xtau la cmne.Cuma y pasti masih menebal lagi rsa benci tu untuk masa sekarang...
Al-Fatihah untuk arwah Mohamad Syakir bin Abdullah...


P/S: Awal pgi tadi jugak ak dapt berita, ayah girlfriend kepada  my friend telah kembali ke rahmatullah mlm td.Salam takziah dan terus tabah k..Al-Fatihah untuk arwah...
Setiap y hidup pasti akn kembali kepada Pencipta~~:(

10 comments:

shida saje said...

al-fatihah buat muhammad syakir ~
tersentuh rasanya..kejam betul manusia skg mgalahkan binatang!

Nonie said...

shida saje :xd hati perut kan~~~

BUNGA said...

Ya Allah, kejamnya..
Kenapa dia buat mcm tu?

Semoga keluarga arwah terus kuatt dan tabah.. Alfatihah untuk arwah ..

Nonie said...

BUNGA :sbb die mat gian....

shezwan said...

alfatihah.. takziah ye..^_^

Nonie said...

shezwan:tq wan..cter ni dh lma..tp terungkit balik sbb terbaca artikel

Miss Dill said...

moga tenang di sana. insyaallah

Miss Dill^^

Nonie said...

Miss Dill :Insyaallah....

KUREKURE COMEL said...

ya allah...manusia..manusia...mina kalau ada anak..kalau kehilangan cmtu...mmg tak dpt terima dan maafkan...tp kita manusiakan....

Nonie said...

KUREKURE COMEL :mmang mina...memang xkan maafkan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket