Followers

Saturday, October 1, 2011

Please...Hak aku kan ~~~

Salam...
Semalam hati ak membengkak..panas hati betul.Kalu la kamu tu adik kecik ak y kat rumah tu dah lama rasanya ak cubit..ketuk-ketuk biar kamu tahu cara nak hormat hak orang lain.Sabor je la...walaupun muka dh muncung empat belas.

Alkisahnya berlaku didalam bas seranas..sewaktu dlm perjalanan pulang dr PAS,teman my fren beli bateri handphone.Myb hujung minggu...orang agak ramai menunggu bas kt situ termasuk la kami berdua.Cam biasa la..bila bas sampi je semua nk bertolak-tolak...nk cepat,baru dpt seat.Sama la cm ak...sempat jgk menyelit2 di tengah manusia y agak ramai itu.Ok..dalam bas ak berdiri n kt sebelah ak tu ade sorng mak cik tgh duduk n sebelah seat die tu xd orng..hnya beg plastik kepunyaannya.Mungkin rezeki ak..mak cik tu pnggil ak ajk duduk..ok,thanks.Tapi blh plak die ckp..."Nasib baik kamo ni kecik je...kalau badan besar mak cik xkasi.Rimas la duduk sebelah orng besar ni"..Alamak..mak cik.Tp seat tu kan tuk sorang satu guna.Dari segi percakapan n gaya die ak tahu this mak cik indonesian.

Kemuncakknya..hp ak berbunyi,then tgh ak reply msj tu die ckp.."Nak tgk gambr kt hp tu boleh?Mak cik ade nmpk gmbr td...darling ke tu??"
Eh..mak cik!!tu hp ak...msj pun xsempt reply abes lg.Npe nk kecoh2 cmni..kalau kamu tu kawn ak ke xpe jgk..ni dh la 1st time jpe lam bas.Ak pun jwb.."ooo...xd la"smbil senyum (dalam hati panas).Ak ingt sampi situ je..phtu tnya lg..."darling org mane?"..."Nak tgk gmbr2 die boleh?"Menyirap darah ak...cm nak cekik-cekik je..Mak cik!!!sy xpernah kenal mak cik..tu hak sy..hp sy..tolong la jgn over sgt!Ak pun wat xlyan n terus buat2 tido....

Ssuka hati je kan...hormat la hak orang lain.If kawan o sedara mara ak xkisah pun nk bg .Dah la pepandai je nak pnggil darling.Gerammmmm.....

14 comments:

dill said...

macik tu kekurangan kasih sayang gamaknye nonie. hihi

kalau saye, ntah le. sengih tahan geram je kot.

dill.

Nonie said...

dill:memang geram dill....tp xkn nk marah kan..tahan geram je la.

Tukang Karut said...

hoho... kalau aku, siap la makcik tu!

anies said...

hahaha...ada gak org mcm 2...sbr jela kak...dia jeles tgk hp akak 2...ntah ada niat lain kot...org skang bkn leh caye sgt....

Nonie said...

TK:hoho...kalu iktukn hati nk je pelempang mk ciik tu..hihihhi

Nonie said...

anies:tu la..bahaya btl.so hati2 ok darling ^_^

Liyana Zahim said...

Pehhh.. Suke nenek die je.. Ahahaha.. Lau sy mmg da kne cekik2 da org tua tu tau? Wakakaka..

Nonie said...

Liyana Zahim:erkkk..ade ke karekter mak cik cmtu dlm novel awak??hehehe

Mr iz said...

he he he he he... mackik tu kesunyian kot...ke nak jadikan menanyu...he he he he....sabar je la...he he he

Nonie said...

Mr IZ:xnak jd menantu die..nti kna duk indon...hehehe

stalker hebat ! said...

hamboi makcik nie kemain lagi yee

Nonie said...

stalker habat:memang!

cik aisha said...

adoyai...bz body btol mok cik sorang tu...eh ke mak cik tu mental?pelik smcm je thp menyibuk dia.

Nonie said...

cik aisha:mental kot!hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket