Followers

Thursday, November 3, 2011

< Luahan hati kecil aku >

Salam...
Malam ni ttbe ak terasa utk meluahkn sesuatu...semakin di pendam semakin sesak dada ak.Ak sentiasa bergelak ketawa..tersenyum gembira.Tp disebalik senyuman ni bila ak berseorangn dalam bilik,ak byk berteman air mata.Td petang adik bongsu msj ak..suh donlotkn lgu Buatmu Ibu...utk persembhan nti mjlis kt sekolah.aku turutkan permintaan si bongsu...sbb ak tahu die memang pemalas utk donlot mendonlot ni.Then..ak sambil2 tu dgr la lagu ni..bergugur air mata ak.Ntah la..ak xkuat bila dgr lagu cmni...boleh meruntum jiwa.

Sejak ak mula tahu mami ktaorng akn di operate..hati ak xtenang,dan semakin xtenang bila tarikh operate semakin hampir.Ktaorng hnya mampu berdoa dan setiap malam ak xputus watkan solat hajat dan bca quran semoga segala urusan mami dipermudahakn.Mami punya alasan utk meneruskn jgk operation ni...kami anak2 xmampu utk menghaalng...kami terlalu sayangkn mami dan nk tengok mami sihat dan seperti ibu2 y lain y sentiasa sihat dan kuat.Dan paling ak sedih bila fikirkan si bongsu...ntah la ak rsa die trlalu kesian.Ktaorng y lain sempat bermanja dan bergelak tawa dgn our late father..tp si bongsu xsempat mersa tu semua.Hanya seketika......

Mami nk operate ni  si bongsu selalu msj ak..dan setiap kali bca msj2 si bongsu air mata ak xkn pernah berhenti mengalir...Bongsu ckp.."Mami  kt hospital nati adik duk ngn sape kt umah?".."adik boleh x jga kt hospital nti...sbb adik xpernah jauh dr mami lg"..."Mami akn selamat x?".."Kak..nti blik tau,sebb mami ckp anak2 semua ade time operate lg mami kuat"..
Ya Allah...ak nk wat cmne.Ak nak sgt ade kt sana...rsa mcm ak je anak y xberguna,adik-beradik ak y lain InsyaAllah semua akn ade tima operation tu nanti..
Padahal doktor nak awalkn operation..tp mami ckp nk tnggu pas raya.Alasan??Sebb takut xdpt nk msakkn makanan kegemaran ktaorng time raya nti.Bila dh besar doktor ckp tangn mami akn ambik masa utk boleh bergerak.Sebab ketumbuhan tu besar berbnding dari biasa.Raya  puasa lepas mami kurang sihat,segala jns ketupat and mkanan lain tempah je.Sebb tu mami nk jgk msak utk ktaorng kali ni...

Ak xreti nk tnjuk kuat depan mami..pdahal mami dh pesan siap2 kt kitaorng,Nanti jmpe mami,mami xnak tgk ktaorg menangis sebb nti boleh melemahkn semngat mami.Kata-kata mami mengingatkn ak psal peringatan arwah atuk pad anak2  sebelum atuk  operate 13 tahun y lepas...

Ak minta sama2 la doakn utk ibu ktaorng dan if ade y punya masa dan ruang,buatkn solat hajat untuk ibuku....FAUZIAH BAKAR....

5 comments:

anies said...

amin...insyaAllah smuanya selamat...bc quran byk2 n solat hjt...mintak doa smg smuanya slamat....

dill said...

dipermudahkan semua. insyaallah.

dill.

Cik Aqilah Wardah said...

Allahu Akbar..

semoga semuanya dipermudahkan..
semoga tabah selalu...

doa anak yang soleh utk ibu bapanya, insya Allah akan diperkenankan Allah...

Doa banyak2... Sandarkan sepenuh kepercayaan pada Allah.... sandarkan segala kekuatan pada Allah... insya Allah, apa yang berlaku, semuanya adalah yang terbaik daripada-NYa...

insya Allah....

kai said...

insyaAllah...
banyak2 kan berdoa oke..
semoga semua nya selamat..
Amin.

Dalila Hamid said...

sedih akak baca.... InsyaAllah... jangan putus asa... sentiasa berdoa banyak2... dipermudahkan semuanya... jgn sedih2 tau... fikirkan adik2.. kuatkan hati!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket