Followers

Monday, January 10, 2011

Tips cinta jarak jauh :)

Cinta jarak jauh??
Sesiapa y kt situasi ni pasti tau bagaimana hebatnya menaggung rindu ni.
I pun salah seorng dari mereka..hihih.
Kekadang bukan xnak faham ngn situasi kerja pasangan...tapi kkadang jealous tgk orng
y ade pakwe dekat..boleh kuar sama-sama..pastu bila ade pape pblem boleh rujuk ngn pasangn.
Cam i ni plak...jumpa pun jarang-jarang...
dah la ktaorng mg jauh sgt...sekarang ni si dia ade kat Arab Saudi.
Then blik singapore jap..pastu terbang g Paris.Tp tang Paris tu i xsure lagi..sebab ie ckp bln 3 nti,,
Arap-arap xjd pegi..hehehe.Satu kepentingan untuk i.
Tp i still eppy..sbb si dia sentiasa jgk contct i kt sini walaupun die bz.
Cuma i nak share la tips perhubungan jarak jauh ni,tp terpulang jgk kt pasangan masing-masing.hehehe
1)Percaya pada pasangan
Dalam perhubungan memrlukan kepercayaan..percaya pasangan sentiasa setia dan mencintai kita walaupun berjauhan.Gunakn juga kepercayaan yang diberikan oleh pasangan sebaik mungkin..jgn merosakkn kepercayaan tersebut.

2)Setia walaupun jauh
Setia pada pasangan...
terlalu banyak dugaan bila berjauhan,mungkin juga kita akn rasa kesunyian.Bertahan lah..:)

3)Tanyalah khabar
I rasa yang ni penting kot...sentiasa la bertanya khabar.Sebab bila sentiasa bertanya khabar,at least dpt share cerita dan tahu perkembangan pasangan.Dah la jauh..kalu kurng bertanya khabar,cepat je perasaan sangsi muncul.Myb call la seminggu sekali ke...

4)Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah
Serius..bila keseorangan hati meronta-ronta bila rindu datng menyapa.Tapi kena kuatkan hati..Jadikan ia sebagai satu cabaran untuk menguji kekuatan cinta.Seperti y pasangan i selalu ckp...jarak jauh cmni byk jgk faedahnya sebab kita ade nikmat merindu yang xsama seperti pasangan lain.huhuh...y ni i xsetuju sgt..sbb i kalau boleh nak pasangn ade dekat!Tapi jgn jadikan ia sebagai satu halangan ok

6 comments:

uncle said...

auntie orang perlis ...senang sikit ..tak yah pikir sangat hihihihi

Nonie said...

mcmne ni..sy lak jauh ngn pasangan..jealous tol ngn uncle.hihihih

Amin Ke Tun said...

macamane cinta jarak dekat plak???

Nonie said...

cinta jarak dekat lgi la best....
tp kna pndai jga hati n perasaan pasangan la...

jelah said...

cinta jarak jaoh lgi syok dri cinta jarak dkat...hahaha

Nonie said...

uiks?npe cinta jarak jauh lg syok?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket