Followers

Tuesday, October 16, 2012

Fasa Baru



Salam,
Sekian lama x muncul, terfikir betapa ruginya memutuskan ukhwah y telah sekian lama terjalin kt sini bersama teman maya.Bukan setakat maya..malah sampai ke dunia realiti.Baru nonie sedar betapa diri ini masih memerlukan medium perkongsian ini..bila time kebosanan dan kesunyian y amat hati menjerit2 utk berblog.Alahai dunia!Cepat benar masa berlalu,ptt la perkara y paling jauh ngn kita adalah masa lalu.Sedar tak sedar nonie dh bertukar status puan,telah selamat jadi milik suami.heheh.Mr.Cupido is mine now…my hubby. Sepanjang menyepikan diri terlalu banyak perkara yang perlu diuruskan dari persiapan kawen sampi la kehidupan pas kawen.Alhamdulillah semua dah selesai..sekarang dalam proses memulakan fasa baru kehidupan.Masih lg belajar untuk menjadi seorang isteri,menantu dan ipar…baru nonie tau bukan mudah untuk menjadi senang. Perkahwinan sesuatu yang indah tapi memerlukan banyak komitment serta kena tahu menjalankn tnanggunjwab masing2. Itu la y berlaku sekarang…nonie masih banyk belajar dan terus belajar untuk jadi isteri y terbaik buat suami.Kehidupan sekarang sgt happy..happy dgn kehadiran suami ,family baru serta kawan2 baru a.k.a kawan2 suami dan isteri masing-masing.

Tapi untuk permulaan gerbang perkahwinan kami,kitaorg terpksa berjauhan.sorang di Malaysia..sorang di Singapura.Ya Allah…dalam banyak2 dugaan,dugaan jarak jauh ini la yang sgt menyiksa jiwa.Tp kena kuat,dalam sesebuah perkahwinan memerlukan pengorbanan serta kena banyak mengalah untuk memastian smua pihak happy.Buat masa sekarang kitaorg memang tiap2 weekend jumpa.Gilir-gilir…kalau this week nonie naik Singapore,next week suami akan turun kl.itu lah rutin kitaorg sejak dari kawen sampi now…xpernh miss.every weekend masih berksempatan jumpa.Alahmdulillah.Walaupun penat tp rsa puas..dpt tatap muka suami hilang segala penat.Banyak yang perlu berhabis untuk pelaburan masa depan..setiap kali turn suami turun kl kitaorg terpksa duk kt hotel sebb nonie myewa ngn kawn2 kt sini.Kalau 2 malam dh dekat RM 500 ++ spent utk hotel.Tp inilah cara untuk kami menikmati hujung minggu bersama2..Mugkin ad hikmah tersembunyi…sapa tau kan.

So far now hubungan dengan family baru ok…syukur sgt-sgt sebb segala layanan diorng membuatkn nonie rsa diterima dalam fmly Singapore.Family diorg sgt menarik…so close.Tak pernah nonie jmpa family mcm ni..fmly nonie pun close tp diorg lg close.Bukan kecik fmly nya..adik bradik mama 9 org..ayah 10 orng.tp sgt close…mcm frens pun ad semua.

2 comments:

Tukang Karut said...

eh... senyap2 je dah kawen dah...

Nonie said...

TK:eh...xsenyp la.kawen ritu berkompng sema bagai tau.bising.hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Photobucket